Om nom nom *oppskrifter*

Walters Mandler-kake

Dette er en mrk og saftig kake med lys krem laget av Walters Mandler, og ekstra mandler og havsalt mellom lagene, toppet med mrk sjokoladeganache.

Kakebunn

100 g kokesjokolade
7 dl sukker
6 dl mel
3 dl bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
3 store egg
7 dl kefir/youghurt
200 g smeltet smr
2-3 ts ekte vaniljesukker
en klype salt eller to

Sett ovnen p 175 grader, og gjr klar en springform. Dette er nok til to former og gir en hy kake, eller en langpanne.

Smelt sjokoladen og smret sammen.

Visp eggene i noen minutter, og ha s i kefiren, smret og sjokoladen, sakte mens du visper.
Bland alt det trre, og ha det i litt og litt og bland godt, men ikke overvisp.

Stek i omtrent 40 minutter, test med en pinne.

Walters Mandler-krem

400 gr Walters Mandler
3 dl kremflte
200 gr smr
3 ts ekte vaniljesukker
1-2 dl melis etter smak


Hakk opp sjokoladen og smelt den i en kjele sammen med flten.
Avkjl helt, gjerne over natten i kjleskap, eller en time i fryser.
Visp godt, og ha i romtemperert smr, vaniljesukker og melis, og visp til det er en luftig krem.

Del de avkjlte kakebunnene i to, og dynk med bittelitt melk.
Legg et lag krem mellom lagene og str p hakkede mandler og havsalt. Du trenger ganske tynne lag med krem, siden det er s mange.
Legg p neste lag og fortsett.
Jeg skar til kaken min s kantene ble pene, og tok det jeg skar av og blandet med litt mer krem til en slags kake-sparkel. Dekket kaken med dette for forsegle smulene.
Avkjl kaken, og dekk den tilslutt med resten av kremen.
Avkjl igjen.


Sjokoladeganache

200 gr sjokolade
2 dl flte

Finhakk sjokoladen, og varm flten til kokepunktet. Hell flten over sjokoladen og rr til alt er smeltet.
La det avkjles noe fr du heller den over den kalde kaken. Den blir tykkere jo lenger den fr st. Jeg synes det er fint nr den er tykk nok til s vidt renne over kanten, men ikke flyte helt utover.

Kaken ble godt mottatt :)


Denne oppskriften er ogs fin lage kaker for sende i posten, eller ha med p tur, matpakke p skolen/jobben (for de voksne, smbarn trenger vel neppe mer sukker i hverdagen).
Bak kakerren som muffins, og stek i c. 20 min.
Avkjl muffinsen og del den i tre. Finn et syltetysglass i passe strrelse, som er helt rent.
Legg frst en muffinsbit i bunnen, og ha kremen i en sprytepose, og legg et lag av det nedi, og fortsett lagvis snn.
Avslutt med litt sjokoladeganache, og pass p at det dekker toppen helt ut til kanten rundt hele, det forhindrer luft komme nedi, s det fr bittelitt lenger holdbarhet.
Str mandler og havsalt p toppen mens ganachen er myk.

Hjemmelaget pastasaus

Jeg synes mat smaker best nr den er laget av ferske, gode rvarer.
Denne pastasausen er enkel lage, men helt utrolig god. Den nrmest lager seg selv i ovnen, og behver heller ikke vre spesielt dyr.

I dag lagde jeg den av:

8 store smaksrike tomater
2 store rde paprika
2 lk
1/2 hvitlk
1 gulrot
En halv potte basilikum (eller trket)
Litt oregano (fersk eller trket)
Salt og pepper




Men du kan bruke hva du vil, i hvilke mengdeforhold du vil. Jeg gjr det forskjellig hver ganger ettersom hva vi har.

Kutt opp alt i store biter, legg det i en langpanne med litt olivenolje over, stek i ovnen p 225 grader i ca. 40 minutter. Skru gjerne p grillfnksjonen de siste minuttene. Basilikumen skal ikke med inn i ovnen.

Hell alt over i en kjele, tilsett basilikumen og litt oregano og mos med stavmikser til en jevn saus. Ha i en skvett flte, og la den st op smkoke mens du steker det du nsker ha i av grnnsaker og kjtt.
Dette ga omtrent 2 liter saus, som er alt for mye til ett mltid. Bruk det du trenger og frys ned, s har du til en dag du ikke har tid til lage middag.

Jeg gjorde det enkelt i dag, med bare sopp og squash til, men du kan bruke hva du vil og har av grnnsaker.
Jeg brukte vanlig karbonadedeig, men har store planer om kjpe meg en kjttkvern.




Jeg har brukt fullkornspaghetti, det metter litt bedre enn vanlig lys pasta.

Blafre cakepops (Ugle)

Jeg har laget enda flere cakepops! Eller kakebops som Trillian sier.
De er kanskje ikke cakepops, siden de ikke er p pinne, men kakeballer da? Kakeklumper? Kakeugler.

Disse er inspirert av ugle-motivet til Blafre. Jeg har kjpt pskeegg, matboks og termos til Trillian med dette motivet.

Til vinger, yne, blomster og ftter har jeg brukt noen myke karameller jeg blandet litt farge i.
Det lilla trekket er candy melts, farget med pulverfarger fra Squires Kitchen.

Oppskrift p cakepops finner du her: http://mammamiriel.blogg.no/1333706203_cakepops_hello_kitty_.html

Cakepops! Hello Kitty og bl cakepops med blondemnster.

Jeg brukte en vanlig formkake, og smeltet litt mrk sjokolade som jeg blandet med philadelfiaost, og moste det sammen. Jeg ville ikke ha de s ekstremt ste, og de blir jo det hvis man blander de med smrkrem eller andre glasurer.

De ble faktisk gode, og ikke kvalmende ste eller mektige :)

Formkake

2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
2 ts bakepulver
vanilje
75 gr smeltet smr
1 dl melk

Visp eggedosis, bland inn det trre, og s melken og smret.
Stek p 175 grader i 40 min.

Avkjl kaken, og smuldre den opp. Jeg brukte ca. halve kaken.
Smelt omtrent 30-50 gr sjokolade, jeg brukte en blanding av kokesjokolade og melkesjokolade. Bland det med 2-4 ss philadelfiaost, og ha det i smulene. Kna det til en passe fast deig.
Ikke bruk for mye sjokokrem, men ha i litt og litt, eller blir de for klissete.

Du kan lage cakepops av hvilken som helst kake, og glasur/krem/syltety/sjokolade/andre blte ting.

Jeg dyppet de i candy melts, som er sjokolade-aktige greier som er ment for smelte og dyppe ting i. Det legger seg litt lettere pent enn det sjokolade gjr, men det er like greit bruke hvit sjokolade med litt farge i, og dypp flere ganger. Oppbevar popsene i fryseren mellom dyppinger, s stiver det raskt og pent.

Pynt med diverse kakepynt, marengs til kittyrer osv.




Eplepai som ser ut som roser *oppskrift*



Jeg laget paiskallene av chocolate chip cookie deig, fylte de med tykk vaniljekrem og laget roser av epleskiver.

Chocolate chip cookies

225 gr meierismr
150 gr sukker
150 gr brunt sukker
2 store egg
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 dl mel

Pisk smr og sukker og brunt sukker til en luftig krem, bland godt inn resten.
Smr et muffinsbrett, og trykk kjeksdeigen ut i formene. Stek i ca. 10 min p 175 grader.

Vaniljekrem

5 dl helmelk
3 eggeplommer
1 egg
0,5 dl mel
1 dl sukker
masse masse vanilje

Kok opp melk og sukker, og ta det av varmen mens du rrer inn egg og mel og vanilje.
Rr godt og sett p svak varme til den tykner.

Hell litt oppi hver paiform.


Du trenger ca. 5 epler.
Skjr lvtynne skiver av epler, og legg de bortover s de overlapper. Rull sammen og putt oppi paiene, og spre bladene litt.

Pensle forsiktig med litt lnnesirup.

Stek igjen p 100 grader i ca 30 minutter.





Jeg var litt spent p hvordan de skulle bli etter steking, men de holdt seg veldig fint. Jeg valgte steke ganske lenge p svak varme for ikke svi de tynne bladene.

In English:

Chocolate chip cookies

225 gr butter
150 gr sugar
2 large eggs
2-3 tablespoons real vanilla sugar
1 tablespoons bakingsoda
5 dl flour
Chopped dark chocolate, as much as you want

Mix the butter, sugar, and brown sugar to a fluffy cream, and add the rest.
Butter your cup cake pan, and spread the cookie dough into the cups.

Bake at 150 degrees celcius for abour 15 minutes.

Custard:
5 dl whole milk
3 egg yolks
1 egg
0,5 dl flour
1 dl sugar
lots of vanilla


Boil milk and sugar, take off heat and whip inn the rest. Put in medium heat and whip till it thickens.

Pour some into the cookie cups still in the cup cake tray.

You need about 5 apples for this.
Cut apples in half and slice very very thin, and line up slightly overlaying eachother, and roll up. Pun into the custard and open up the rose a bit. Brush carefully with maple syrup. Bake at about 100 degrees celcius for 30 min.


Pskemuffins!

Mormor (min mamma) pleier ta med Trillian i pen barnehage to dager i uken, og i dag skulle det vre pskelunsj.
Jeg lagde ste sm minimuffins og la de i en eggekartong. Gul konditorfarge i bde kremen og muffinsrra gjorde muffinsene ekstra pskete.



Gule og hvite stjerner og perlestrssel som pynt.

Oppskriften er helt enkel formkake;
2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
1 dl melk
50 gr smr
vanilje
gul farge

Pisk eggedosis, ha i litt og litt melk, ha i melk og smr. Minimuffins stekes p 150 grader i ca 12-15 minutter.
Vanligvis steker jeg denne oppskriften p 175 grader, men for beholde gulfargen i overflaten skrur jeg ned varmen, og bruker heller lengre tid.

Kremen er vanlig kremflte med bittelitt sukker, vanilje og gul farge.




Dumlekake med oppskrift



Sjokoladebltkake med dumlekrem

6 egg
150 gr sukker
150 gr mel
1 ts bakepulver
3-5 ss kakaopulver
1 ts vaniljefr

Visp egg og sukker lenge til en stiv eggedosis, og sikt inn resten. Vend det forsiktig inn. Denne kaken kan godt f en klype salt ogs, men det glemte jeg.

Ha i en stor springfrom og stek p 150 grader i ca. 30 minutter. Sjekk at den er klar med en kakepinne.

Kremen lager du ved smelte 350 gr dumle i 5 dl flte. Dette br gjres kvelden fr. La den avkjles og sett den i kjleskapet over natten. Den m vre kald nr du skal piske den, ikke romtemperert.


Nr kakebunnen er avkjlt, del den i to og dynk med litt melk.
Hakk litt mandler og str over den nederste delen. Del opp dumle og legg utover, fr du brer noe av kremen over. Legg p neste lag og dekk hele kaken med kremen.

Sommerfuglen er laget av smeltet sjokolade med litt delfiafett og melis i.




Oreo-brownie cupcakes med vaniljemascarponekrem



Jeg eksperimenterte litt her om dagen, og kom frem til dette. Jeg har lagt en oreo i bunnen av muffinsformen (papirformer i muffinsbrett), og helt brownierre over. Det finns oppskrift p brownies her p bloggen, litt lenger bak. G inn p "Om nom nom oppskrifter" p siden her, s finner du den. Det funker fint med en hvilken som helst oppskrift, eller posemiks.

Kremen bestr av ca. 100g romtemperert meierismr som har blitt pisket luftig sammen med melis (ca 300g) og 200g mascarpone, og masse vaniljefr.

Pyntet med en liten oreo :)







Gulrotmuffins



Brukte den samme oppskriften som i innlegget om de 100 muffinsene, og rev to gulrtter og blandet i. Laget krem av philadelfia, melis og vanilje. :)

Hjemmelaget iskrem



2 egg
3 dl flte
180 g sukker
Noen skjeer st kondensert melk
masse ekte vanilje

Skill eggene, og pass p s plommene ikke sprekker. Visp eggehviten til stiv marengs, mens du gradvis har i sukkeret. Den skal vre s stiv at du kan snu bollen over hodet uten f marengs i hret.

Pisk flten til den er litt stiv, men pass p at den ikke blir kornete.

Bland kremen og marengsen forsiktig sammen.

Pisk eggeplommene sammen, og ha i vanilje. Ha det i blandingen en skje av gangen og rr forsiktig inn.

Hell isen i en beholder og legg i fryseren. Du kan godt rre noen ganger mens den fryser, men du m ikke.
Den br tas ut 5-10 minutter fr den skal serveres. Den m fryses i hvertfall i 6 timer.





100 muffins (med oppskrift)

117 muffins for vre nyaktig. Men 108 ble levert. Litt svinn ble det, da et par falt i gulvet, Trillian forsynte seg med en minimuffins (uten krem), Ruben fikk noen, jeg smakte, og tre mtte ofres til prvepynting.

Oppskrift:

4,8 dl mel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver
en klype salt
masse vanilje
1 egg
3/4 dl rapsolje
2,5 dl melk

Bland det trre for seg, og det vte for seg, og visp alt lett sammen til slutt. Det trenger ikke bli jevnt, bare akkurat blandet.
Stek i 15-20 minutter p ca. 200 grader.

Smrkrem

1 del romtemperert meierismr til 1,5 deler melis, mye vanilje og smeltet (hvit) sjokolade.
Vispes godt, kan ikke overvispes.



Det er et fat bak som ikke syns s godt, som er uten krem. Det er jo alltid noen som foretrekker muffinsene uten all smrkremen. Litt sunnere blir det ogs da, for det er ikke s fryktelig mye sukker i selve kaken, mens kremen er rent smr og sukker.



P kjkkenet under bakingen.
bake s mange muffins p en gang var faktisk ikke s problematisk som jeg trodde, men s har jeg et storkjkken da. gjre dette p et vanlig hjemmekjkken hadde kanskje vrt mer stress.


Prvepyntemuffins.




Jeg pyntet muffinsene der festen var, da jeg leverte de, men disse tre pyntet jeg rett fr vi dro, for teste ut hva jeg skulle bruke p de.






Kokosmuffins med vanilje- og hvit sjokoladekrem, kokosstr og sm sukkerperler til pynt.





Vaniljemuffins med sjokoladesmrkrem, og sukkerperler og marsmellowfondantrundinger med "40" p til pynt.




Sjokolademuffins med moccakrem, sjokokaffebnner og moccapinner til pynt.



Trillian var ikke spesielt interessert i posere...



Bilder av noen muffins jeg lagde for en stund siden, tror det var da vi hadde besk av tanter og sskenbarn og to-og-en-halv-meninger.

Jordbr- og rabarbrasaft



Jeg har laget saft til 17.mai, preis og jordbris til Trillian.

Jeg fikk en pose ferdig renset rabarbra av svigermor, og kokte dette sammen med noen hndfuller sukker og masse hjemmelaget vaniljesukker.
Kokte jordbrene for seg med bare litt vaniljesukker. Silte jordbrene og blandet litt og litt av det over i rababraen, til det smakte passe. Silte s ut rabarbrabitene og helte det over p flasker.
Resten av jordbrsaften blir fryst i ispinneformer fra Ikea.

Preis lagde jeg ved kutte noen prer i biter, og koke en god stund med litt vaniljesukker. Silt og helt i former.





Hjemmelaget Baileys



Hjemmelaget "Baileys" Irish Cream

3 dl kremflte
1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl)
Ca. 3-4 dl irsk whiskey
2-3 ss sjokoladesaus
1-2 ts pulverkaffe/1 espresso
1-2 ts vaniljesukker/en vaniljestang

Hell alt i en blender, eller visp for hnd. Ls opp kaffepulveret i en spiseskje varmt vann, for unng pulverkaffeklumper flytende rundt. Det glemte jeg, men en sil ordnet opp i det.
Jeg mlte ikke mengden whiskey, men tror det ble nrmere 3 dl enn 4. Oppskriften jeg hentet dette fra foreslo 4,5 dl, men jeg synes det ble kraftig nok smak med 3.
Jeg brukte Bushmills, en smooth og grei whiskey som egner seg til dette.

Vil du bruke vaniljestang, kan du dele den p langs, og skrape ut frene. Putt frene oppi blenderen med resten, og leg vaniljestangen i flasken til slutt. Du kan fiske den ut etter en stund, om du synes det blir nok vaniljesmak. Jeg ville nok latt den ligge til at var drukket opp (noe som tok omtrent en halvtime denne gangen).

Vil du heller bruke vaniljesukker, anbefaler jeg Trslefs, den grnne og hvit-stripete boksen. Den er laget av ekte vanilje, og ikke vanillin. Vanillin er et biprodukt av papirproduksjon, og smaker litt likt vanilje, og er ok til sitt bruk. Men det er ikke i nrheten like godt egentlig, og nr man frst laget helt hjemmelaget irish cream, er det best med ekte rvarer, syns jeg.




Og siden noen tror at det at jeg blogger om babyen og kaker, og i dette tilfellet drinker, p samme blogg betyr at jeg mater henne med det, er det kanskje ndvendig ppeke at hun aldeles ikke fikk smake, og heller ikke var tilstede. Flasken ble delt med gode venner etter et deilig grillmltid.

Hun har heller ikke ftt kake, de er det som regel jeg som spiser.

Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits