juni 2011

100 muffins (med oppskrift)

117 muffins for å være nøyaktig. Men 108 ble levert. Litt svinn ble det, da et par falt i gulvet, Trillian forsynte seg med en minimuffins (uten krem), Ruben fikk noen, jeg smakte, og tre måtte ofres til prøvepynting.

Oppskrift:

4,8 dl mel
1,5 dl sukker
3 ts bakepulver
en klype salt
masse vanilje
1 egg
3/4 dl rapsolje
2,5 dl melk

Bland det tørre for seg, og det våte for seg, og visp alt lett sammen til slutt. Det trenger ikke bli jevnt, bare akkurat blandet.
Stek i 15-20 minutter på ca. 200 grader.

 

Smørkrem

1 del romtemperert meierismør til 1,5 deler melis, mye vanilje og smeltet (hvit) sjokolade.
Vispes godt, kan ikke overvispes.

 Det er et fat bak som ikke syns så godt, som er uten krem. Det er jo alltid noen som foretrekker muffinsene uten all smørkremen. Litt sunnere blir det også da, for det er ikke så fryktelig mye sukker i selve kaken, mens kremen er rent smør og sukker.På kjøkkenet under bakingen.
Å bake så mange muffins på en gang var faktisk ikke så problematisk som jeg trodde, men så har jeg et storkjøkken da. Å gjøre dette på et vanlig hjemmekjøkken hadde kanskje vært mer stress.


Prøvepyntemuffins.
Jeg pyntet muffinsene der festen var, da jeg leverte de, men disse tre pyntet jeg rett før vi dro, for å teste ut hva jeg skulle bruke på de.


Kokosmuffins med vanilje- og hvit sjokoladekrem, kokosstrø og små sukkerperler til pynt.

Vaniljemuffins med sjokoladesmørkrem, og sukkerperler og marsmellowfondantrundinger med "40" på til pynt.
Sjokolademuffins med moccakrem, sjokokaffebønner og moccapinner til pynt.Trillian var ikke spesielt interessert i å posere...

 Bilder av noen muffins jeg lagde for en stund siden, tror det var da vi hadde besøk av tanter og søskenbarn og  to-og-en-halv-meninger.

Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits