april 2012

Walters Mandler-kake

 

Dette er en mrøk og saftig kake med lys krem laget av Walters Mandler, og ekstra mandler og havsalt mellom lagene, toppet med mørk sjokoladeganache.

Kakebunn

100 g kokesjokolade
7 dl sukker
6 dl mel
3 dl bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
3 store egg
7 dl kefir/youghurt
200 g smeltet smør
2-3 ts ekte vaniljesukker
en klype salt eller to

 

Sett ovnen på 175 grader, og gjør klar en springform. Dette er nok til to former og gir en høy kake, eller en langpanne.

Smelt sjokoladen og smøret sammen.

Visp eggene i noen minutter, og ha så i kefiren, smøret og sjokoladen, sakte mens du visper.
Bland alt det tørre, og ha det i litt og litt og bland godt, men ikke overvisp.

 

Stek i omtrent 40 minutter, test med en pinne.

 

Walters Mandler-krem

400 gr Walters Mandler
3 dl kremfløte
200 gr smør
3 ts ekte vaniljesukker
1-2 dl melis etter smak


Hakk opp sjokoladen og smelt den i en kjele sammen med fløten.
Avkjøl helt, gjerne over natten i kjøleskap, eller en time i fryser.
Visp godt, og ha i romtemperert smør, vaniljesukker og melis, og visp til det er en luftig krem.

 

Del de avkjølte kakebunnene i to, og dynk med bittelitt melk.
Legg et lag krem mellom lagene og strø på hakkede mandler og havsalt. Du trenger ganske tynne lag med krem, siden det er så mange.
Legg på neste lag og fortsett.
Jeg skar til kaken min så kantene ble pene, og tok det jeg skar av og blandet med litt mer krem til en slags kake-sparkel. Dekket kaken med dette for å forsegle smulene.
Avkjøl kaken, og dekk den tilslutt med resten av kremen.
Avkjøl igjen.


Sjokoladeganache

200 gr sjokolade
2 dl fløte

Finhakk sjokoladen, og varm fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til alt er smeltet.
La det avkjøles noe før du heller den over den kalde kaken. Den blir tykkere jo lenger den får stå. Jeg synes det er fint når den er tykk nok til å så vidt renne over kanten, men ikke flyte helt utover.

 

Kaken ble godt mottatt :)


Denne oppskriften er også fin å lage kaker for å sende i posten, eller ha med på tur, matpakke på skolen/jobben (for de voksne, småbarn trenger vel neppe mer sukker i hverdagen).
Bak kakerøren som muffins, og stek i c. 20 min.
Avkjøl muffinsen og del den i tre. Finn et syltetøysglass i passe størrelse, som er helt rent.
Legg først en muffinsbit i bunnen, og ha kremen i en sprøytepose, og legg et lag av det nedi, og fortsett lagvis sånn.
Avslutt med litt sjokoladeganache, og pass på at det dekker toppen helt ut til kanten rundt hele, det forhindrer luft å komme nedi, så det får bittelitt lenger holdbarhet.
Strø mandler og havsalt på toppen mens ganachen er myk.

 

 

 

Hjemmelaget pastasaus

Jeg synes mat smaker best når den er laget av ferske, gode råvarer.
Denne pastasausen er enkel å lage, men helt utrolig god. Den nærmest lager seg selv i ovnen, og behøver heller ikke være spesielt dyr.

I dag lagde jeg den av:

8 store smaksrike tomater
2 store røde paprika
2 løk
1/2  hvitløk
1 gulrot
En halv potte basilikum (eller tørket)
Litt oregano (fersk eller tørket)
Salt og pepper

 




Men du kan bruke hva du vil, i hvilke mengdeforhold du vil. Jeg gjør det forskjellig hver ganger ettersom hva vi har.

Kutt opp alt i store biter, legg det i en langpanne med litt olivenolje over, stek i ovnen på 225 grader i ca. 40 minutter. Skru gjerne på grillfnksjonen de siste minuttene. Basilikumen skal ikke med inn i ovnen.

Hell alt over i en kjele, tilsett basilikumen og litt oregano og mos med stavmikser til en jevn saus. Ha i en skvett fløte, og la den stå op småkoke mens du steker det du ønsker å ha i av grønnsaker og kjøtt.
Dette ga omtrent 2 liter saus, som er alt for mye til ett måltid. Bruk det du trenger og frys ned, så har du til en dag du ikke har tid til å lage middag.

Jeg gjorde det enkelt i dag, med bare sopp og squash til, men du kan bruke hva du vil og har av grønnsaker.
Jeg brukte vanlig karbonadedeig, men har store planer om å kjøpe meg en kjøttkvern.

 




Jeg har brukt fullkornspaghetti, det metter litt bedre enn vanlig lys pasta.

Blafre cakepops (Ugle)

Jeg har laget enda flere cakepops! Eller kakebops som Trillian sier.
De er kanskje ikke cakepops, siden de ikke er på pinne, men kakeballer da? Kakeklumper? Kakeugler.

Disse er inspirert av ugle-motivet til Blafre. Jeg har kjøpt påskeegg, matboks og termos til Trillian med dette motivet.

 

Til vinger, øyne, blomster og føtter har jeg brukt noen myke karameller jeg blandet litt farge i.
Det lilla trekket er candy melts, farget med pulverfarger fra Squires Kitchen.

 

Oppskrift på cakepops finner du her: http://mammamiriel.blogg.no/1333706203_cakepops_hello_kitty_.html

Cakepops! Hello Kitty og blå cakepops med blondemønster.

Jeg brukte en vanlig formkake, og smeltet litt mørk sjokolade som jeg blandet med philadelfiaost, og moste det sammen. Jeg ville ikke ha de så ekstremt søte, og de blir jo det hvis man blander de med smørkrem eller andre glasurer.

De ble faktisk gode, og ikke kvalmende søte eller mektige :)

 

Formkake

2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
2 ts bakepulver
vanilje
75 gr smeltet smør
1 dl melk

Visp eggedosis, bland inn det tørre, og så melken og smøret.
Stek på 175 grader i 40 min.

Avkjøl kaken, og smuldre den opp. Jeg brukte ca. halve kaken.
Smelt omtrent 30-50 gr sjokolade, jeg brukte en blanding av kokesjokolade og melkesjokolade. Bland det med 2-4 ss philadelfiaost, og ha det i smulene. Kna det til en passe fast deig.
Ikke bruk for mye sjokokrem, men ha i litt og litt, eller blir de for klissete.

Du kan lage cakepops av hvilken som helst kake, og glasur/krem/syltetøy/sjokolade/andre bløte ting.

Jeg dyppet de i candy melts, som er sjokolade-aktige greier som er ment for å smelte og dyppe ting i. Det legger seg litt lettere pent enn det sjokolade gjør, men det er like greit å bruke hvit sjokolade med litt farge i, og dypp flere ganger. Oppbevar popsene i fryseren mellom dyppinger, så stiver det raskt og pent.

Pynt med diverse kakepynt, marengs til kittyører osv.




Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits