april 2012

Walters Mandler-kake

Dette er en mrk og saftig kake med lys krem laget av Walters Mandler, og ekstra mandler og havsalt mellom lagene, toppet med mrk sjokoladeganache.

Kakebunn

100 g kokesjokolade
7 dl sukker
6 dl mel
3 dl bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
3 store egg
7 dl kefir/youghurt
200 g smeltet smr
2-3 ts ekte vaniljesukker
en klype salt eller to

Sett ovnen p 175 grader, og gjr klar en springform. Dette er nok til to former og gir en hy kake, eller en langpanne.

Smelt sjokoladen og smret sammen.

Visp eggene i noen minutter, og ha s i kefiren, smret og sjokoladen, sakte mens du visper.
Bland alt det trre, og ha det i litt og litt og bland godt, men ikke overvisp.

Stek i omtrent 40 minutter, test med en pinne.

Walters Mandler-krem

400 gr Walters Mandler
3 dl kremflte
200 gr smr
3 ts ekte vaniljesukker
1-2 dl melis etter smak


Hakk opp sjokoladen og smelt den i en kjele sammen med flten.
Avkjl helt, gjerne over natten i kjleskap, eller en time i fryser.
Visp godt, og ha i romtemperert smr, vaniljesukker og melis, og visp til det er en luftig krem.

Del de avkjlte kakebunnene i to, og dynk med bittelitt melk.
Legg et lag krem mellom lagene og str p hakkede mandler og havsalt. Du trenger ganske tynne lag med krem, siden det er s mange.
Legg p neste lag og fortsett.
Jeg skar til kaken min s kantene ble pene, og tok det jeg skar av og blandet med litt mer krem til en slags kake-sparkel. Dekket kaken med dette for forsegle smulene.
Avkjl kaken, og dekk den tilslutt med resten av kremen.
Avkjl igjen.


Sjokoladeganache

200 gr sjokolade
2 dl flte

Finhakk sjokoladen, og varm flten til kokepunktet. Hell flten over sjokoladen og rr til alt er smeltet.
La det avkjles noe fr du heller den over den kalde kaken. Den blir tykkere jo lenger den fr st. Jeg synes det er fint nr den er tykk nok til s vidt renne over kanten, men ikke flyte helt utover.

Kaken ble godt mottatt :)


Denne oppskriften er ogs fin lage kaker for sende i posten, eller ha med p tur, matpakke p skolen/jobben (for de voksne, smbarn trenger vel neppe mer sukker i hverdagen).
Bak kakerren som muffins, og stek i c. 20 min.
Avkjl muffinsen og del den i tre. Finn et syltetysglass i passe strrelse, som er helt rent.
Legg frst en muffinsbit i bunnen, og ha kremen i en sprytepose, og legg et lag av det nedi, og fortsett lagvis snn.
Avslutt med litt sjokoladeganache, og pass p at det dekker toppen helt ut til kanten rundt hele, det forhindrer luft komme nedi, s det fr bittelitt lenger holdbarhet.
Str mandler og havsalt p toppen mens ganachen er myk.

Hjemmelaget pastasaus

Jeg synes mat smaker best nr den er laget av ferske, gode rvarer.
Denne pastasausen er enkel lage, men helt utrolig god. Den nrmest lager seg selv i ovnen, og behver heller ikke vre spesielt dyr.

I dag lagde jeg den av:

8 store smaksrike tomater
2 store rde paprika
2 lk
1/2 hvitlk
1 gulrot
En halv potte basilikum (eller trket)
Litt oregano (fersk eller trket)
Salt og pepper




Men du kan bruke hva du vil, i hvilke mengdeforhold du vil. Jeg gjr det forskjellig hver ganger ettersom hva vi har.

Kutt opp alt i store biter, legg det i en langpanne med litt olivenolje over, stek i ovnen p 225 grader i ca. 40 minutter. Skru gjerne p grillfnksjonen de siste minuttene. Basilikumen skal ikke med inn i ovnen.

Hell alt over i en kjele, tilsett basilikumen og litt oregano og mos med stavmikser til en jevn saus. Ha i en skvett flte, og la den st op smkoke mens du steker det du nsker ha i av grnnsaker og kjtt.
Dette ga omtrent 2 liter saus, som er alt for mye til ett mltid. Bruk det du trenger og frys ned, s har du til en dag du ikke har tid til lage middag.

Jeg gjorde det enkelt i dag, med bare sopp og squash til, men du kan bruke hva du vil og har av grnnsaker.
Jeg brukte vanlig karbonadedeig, men har store planer om kjpe meg en kjttkvern.




Jeg har brukt fullkornspaghetti, det metter litt bedre enn vanlig lys pasta.

Blafre cakepops (Ugle)

Jeg har laget enda flere cakepops! Eller kakebops som Trillian sier.
De er kanskje ikke cakepops, siden de ikke er p pinne, men kakeballer da? Kakeklumper? Kakeugler.

Disse er inspirert av ugle-motivet til Blafre. Jeg har kjpt pskeegg, matboks og termos til Trillian med dette motivet.

Til vinger, yne, blomster og ftter har jeg brukt noen myke karameller jeg blandet litt farge i.
Det lilla trekket er candy melts, farget med pulverfarger fra Squires Kitchen.

Oppskrift p cakepops finner du her: http://mammamiriel.blogg.no/1333706203_cakepops_hello_kitty_.html

Cakepops! Hello Kitty og bl cakepops med blondemnster.

Jeg brukte en vanlig formkake, og smeltet litt mrk sjokolade som jeg blandet med philadelfiaost, og moste det sammen. Jeg ville ikke ha de s ekstremt ste, og de blir jo det hvis man blander de med smrkrem eller andre glasurer.

De ble faktisk gode, og ikke kvalmende ste eller mektige :)

Formkake

2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
2 ts bakepulver
vanilje
75 gr smeltet smr
1 dl melk

Visp eggedosis, bland inn det trre, og s melken og smret.
Stek p 175 grader i 40 min.

Avkjl kaken, og smuldre den opp. Jeg brukte ca. halve kaken.
Smelt omtrent 30-50 gr sjokolade, jeg brukte en blanding av kokesjokolade og melkesjokolade. Bland det med 2-4 ss philadelfiaost, og ha det i smulene. Kna det til en passe fast deig.
Ikke bruk for mye sjokokrem, men ha i litt og litt, eller blir de for klissete.

Du kan lage cakepops av hvilken som helst kake, og glasur/krem/syltety/sjokolade/andre blte ting.

Jeg dyppet de i candy melts, som er sjokolade-aktige greier som er ment for smelte og dyppe ting i. Det legger seg litt lettere pent enn det sjokolade gjr, men det er like greit bruke hvit sjokolade med litt farge i, og dypp flere ganger. Oppbevar popsene i fryseren mellom dyppinger, s stiver det raskt og pent.

Pynt med diverse kakepynt, marengs til kittyrer osv.




Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits