april 2011

Hjemmelaget BaileysHjemmelaget "Baileys" Irish Cream

3 dl kremfløte
1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl)
Ca. 3-4 dl irsk whiskey
2-3 ss sjokoladesaus
1-2 ts pulverkaffe/1 espresso
1-2 ts vaniljesukker/en vaniljestang

Hell alt i en blender, eller visp for hånd. Løs opp kaffepulveret i en spiseskje varmt vann, for å unngå pulverkaffeklumper flytende rundt. Det glemte jeg, men en sil ordnet opp i det.
Jeg målte ikke mengden whiskey, men tror det ble nærmere 3 dl enn 4. Oppskriften jeg hentet dette fra foreslo 4,5 dl, men jeg synes det ble kraftig nok smak med 3.
Jeg brukte Bushmills, en smooth og grei whiskey som egner seg til dette.

Vil du bruke vaniljestang, kan du dele den på langs, og skrape ut frøene. Putt frøene oppi blenderen med resten, og leg vaniljestangen i flasken til slutt. Du kan fiske den ut etter en stund, om du synes det blir nok vaniljesmak. Jeg ville nok latt den ligge til at var drukket opp (noe som tok omtrent en halvtime denne gangen).

Vil du heller bruke vaniljesukker, anbefaler jeg Tørslefs, den grønne og hvit-stripete boksen. Den er laget av ekte vanilje, og ikke vanillin. Vanillin er et biprodukt av papirproduksjon, og smaker litt likt vanilje, og er ok til sitt bruk. Men det er ikke i nærheten like godt egentlig, og når man først laget helt hjemmelaget irish cream, er det best med ekte råvarer, syns jeg.

 
Og siden noen tror at det at jeg blogger om babyen og kaker, og i dette tilfellet drinker, på samme blogg betyr at jeg mater henne med det, er det kanskje nødvendig å påpeke at hun aldeles ikke fikk smake, og heller ikke var tilstede. Flasken ble delt med gode venner etter et deilig grillmåltid.

Hun har heller ikke fått kake, de er det som regel jeg som spiser.

 

Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits