mars 2012

Eplepai som ser ut som roser *oppskrift*



Jeg laget paiskallene av chocolate chip cookie deig, fylte de med tykk vaniljekrem og laget roser av epleskiver.

 Chocolate chip cookies

225 gr meierismør
150 gr sukker
150 gr brunt sukker
2 store egg
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 dl mel

Pisk smør og sukker og brunt sukker til en luftig krem, bland godt inn resten.
Smør et muffinsbrett, og trykk kjeksdeigen ut i formene. Stek i ca. 10 min på 175 grader.

Vaniljekrem

5 dl helmelk
3 eggeplommer
1 egg
0,5 dl mel
1 dl sukker
masse masse vanilje

Kok opp melk og sukker, og ta det av varmen mens du rører inn egg og mel og vanilje.
Rør godt og sett på svak varme til den tykner.

Hell litt oppi hver paiform.


Du trenger ca. 5 epler.
Skjær løvtynne skiver av epler, og legg de bortover så de overlapper. Rull sammen og putt oppi paiene, og spre bladene litt.

Pensle forsiktig med litt lønnesirup.

Stek igjen på 100 grader i ca 30 minutter.

 





Jeg var litt spent på hvordan de skulle bli etter steking, men de holdt seg veldig fint. Jeg valgte å steke ganske lenge på svak varme for å ikke svi de tynne bladene.

In English:

Chocolate chip cookies

225 gr butter
150 gr sugar
2 large eggs
2-3 tablespoons real vanilla sugar
1 tablespoons bakingsoda
5 dl flour
Chopped dark chocolate, as much as you want

Mix the butter, sugar, and brown sugar to a fluffy cream, and add the rest.
Butter your cup cake pan, and spread the cookie dough into the cups.

Bake at 150 degrees celcius for abour 15 minutes.

Custard:
5 dl whole milk
3 egg yolks
1 egg
0,5 dl flour
1 dl sugar
lots of vanilla


Boil milk and sugar, take off heat and whip inn the rest. Put in medium heat and whip till it thickens.

Pour some into the cookie cups still in the cup cake tray.

You need about 5 apples for this.
Cut apples in half and slice very very thin, and line up slightly overlaying eachother, and roll up. Pun into the custard and open up the rose a bit. Brush carefully with maple syrup. Bake at about 100 degrees celcius for 30 min.


Påskemuffins!

Mormor (min mamma) pleier å ta med Trillian i åpen barnehage to dager i uken, og i dag skulle det være påskelunsj.
Jeg lagde søte små minimuffins og la de i en eggekartong. Gul konditorfarge i både kremen og muffinsrøra gjorde muffinsene ekstra påskete.



Gule og hvite stjerner og perlestrøssel som pynt.

Oppskriften er helt enkel formkake;
2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
1 dl melk
50 gr smør
vanilje
gul farge

Pisk eggedosis, ha i litt og litt melk, ha i melk og smør. Minimuffins stekes på 150 grader i ca 12-15 minutter.
Vanligvis steker jeg denne oppskriften på 175 grader, men for å beholde gulfargen i overflaten skrur jeg ned varmen, og bruker heller lengre tid.

Kremen er vanlig kremfløte med bittelitt sukker, vanilje og gul farge.




Dumlekake med oppskrift



Sjokoladebløtkake med dumlekrem

 

6 egg
150 gr sukker
150 gr mel
1 ts bakepulver
3-5 ss kakaopulver
1 ts vaniljefrø

 

Visp egg og sukker lenge til en stiv eggedosis, og sikt inn resten. Vend det forsiktig inn. Denne kaken kan godt få en klype salt også, men det glemte jeg.

Ha i en stor springfrom og stek på 150 grader i ca. 30 minutter. Sjekk at den er klar med en kakepinne.

Kremen lager du ved å smelte 350 gr dumle i 5 dl fløte. Dette bør gjøres kvelden før. La den avkjøles og sett den i kjøleskapet over natten. Den må være kald når du skal piske den, ikke romtemperert.


Når kakebunnen er avkjølt, del den i to og dynk med litt melk.
Hakk litt mandler og strø over den nederste delen. Del opp dumle og legg utover, før du brer noe av kremen over. Legg på neste lag og dekk hele kaken med kremen.

Sommerfuglen er laget av smeltet sjokolade med litt delfiafett og melis i.




Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits