mars 2012

Eplepai som ser ut som roser *oppskrift*



Jeg laget paiskallene av chocolate chip cookie deig, fylte de med tykk vaniljekrem og laget roser av epleskiver.

Chocolate chip cookies

225 gr meierismr
150 gr sukker
150 gr brunt sukker
2 store egg
2 ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 dl mel

Pisk smr og sukker og brunt sukker til en luftig krem, bland godt inn resten.
Smr et muffinsbrett, og trykk kjeksdeigen ut i formene. Stek i ca. 10 min p 175 grader.

Vaniljekrem

5 dl helmelk
3 eggeplommer
1 egg
0,5 dl mel
1 dl sukker
masse masse vanilje

Kok opp melk og sukker, og ta det av varmen mens du rrer inn egg og mel og vanilje.
Rr godt og sett p svak varme til den tykner.

Hell litt oppi hver paiform.


Du trenger ca. 5 epler.
Skjr lvtynne skiver av epler, og legg de bortover s de overlapper. Rull sammen og putt oppi paiene, og spre bladene litt.

Pensle forsiktig med litt lnnesirup.

Stek igjen p 100 grader i ca 30 minutter.





Jeg var litt spent p hvordan de skulle bli etter steking, men de holdt seg veldig fint. Jeg valgte steke ganske lenge p svak varme for ikke svi de tynne bladene.

In English:

Chocolate chip cookies

225 gr butter
150 gr sugar
2 large eggs
2-3 tablespoons real vanilla sugar
1 tablespoons bakingsoda
5 dl flour
Chopped dark chocolate, as much as you want

Mix the butter, sugar, and brown sugar to a fluffy cream, and add the rest.
Butter your cup cake pan, and spread the cookie dough into the cups.

Bake at 150 degrees celcius for abour 15 minutes.

Custard:
5 dl whole milk
3 egg yolks
1 egg
0,5 dl flour
1 dl sugar
lots of vanilla


Boil milk and sugar, take off heat and whip inn the rest. Put in medium heat and whip till it thickens.

Pour some into the cookie cups still in the cup cake tray.

You need about 5 apples for this.
Cut apples in half and slice very very thin, and line up slightly overlaying eachother, and roll up. Pun into the custard and open up the rose a bit. Brush carefully with maple syrup. Bake at about 100 degrees celcius for 30 min.


Pskemuffins!

Mormor (min mamma) pleier ta med Trillian i pen barnehage to dager i uken, og i dag skulle det vre pskelunsj.
Jeg lagde ste sm minimuffins og la de i en eggekartong. Gul konditorfarge i bde kremen og muffinsrra gjorde muffinsene ekstra pskete.



Gule og hvite stjerner og perlestrssel som pynt.

Oppskriften er helt enkel formkake;
2 egg
2 dl sukker
3 dl mel
1 dl melk
50 gr smr
vanilje
gul farge

Pisk eggedosis, ha i litt og litt melk, ha i melk og smr. Minimuffins stekes p 150 grader i ca 12-15 minutter.
Vanligvis steker jeg denne oppskriften p 175 grader, men for beholde gulfargen i overflaten skrur jeg ned varmen, og bruker heller lengre tid.

Kremen er vanlig kremflte med bittelitt sukker, vanilje og gul farge.




Dumlekake med oppskrift



Sjokoladebltkake med dumlekrem

6 egg
150 gr sukker
150 gr mel
1 ts bakepulver
3-5 ss kakaopulver
1 ts vaniljefr

Visp egg og sukker lenge til en stiv eggedosis, og sikt inn resten. Vend det forsiktig inn. Denne kaken kan godt f en klype salt ogs, men det glemte jeg.

Ha i en stor springfrom og stek p 150 grader i ca. 30 minutter. Sjekk at den er klar med en kakepinne.

Kremen lager du ved smelte 350 gr dumle i 5 dl flte. Dette br gjres kvelden fr. La den avkjles og sett den i kjleskapet over natten. Den m vre kald nr du skal piske den, ikke romtemperert.


Nr kakebunnen er avkjlt, del den i to og dynk med litt melk.
Hakk litt mandler og str over den nederste delen. Del opp dumle og legg utover, fr du brer noe av kremen over. Legg p neste lag og dekk hele kaken med kremen.

Sommerfuglen er laget av smeltet sjokolade med litt delfiafett og melis i.




Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits