Kos

Ny blogg

Denne bloggen er ikke i bruk, og jeg har slettet alt bortsett fra noen kakeoppskrifter.

Jeg har en blogg her: www.mirieldesign.net

Og facebook-side: www.facebook.com/mirieljosephineryan

Etsybutikk: www.etsy.com/shop/MirielDesign

 

 

Mascarpone-ostekake med pistasj- og hvit sjokoladebunn, med jordbær- og balsamicosaus på toppen.

Jeg fant inspirasjon til denne i et blad, men syntes oppskriften der var ganske merkelig, så jeg lagde min egen.
Originalen hadde vanlig kjeksbunn, og skulle stekes i flere omganger, hvor det øverste laget av kaken bare bestod av creme fraiche og sukker. Jeg skjønner ikke hvordan det skulle fungere, selv om man stekte det, stivner vel ikke det?

 

 

 

Uansett, her er min versjon:

 

Bunn:

200 gr pistasjnøtter (uten skall, usaltede)
75 gr hvit sjokolade
50 gr smør

 

Smelt smør og sjokolade i microen. Varm det til deler er smeltet, ta bollen ut og rør godt til mer og mer av det smelter. Sett den eventuelt inn i microen i noen sekunder igjen, om ikke alt smelter av at du rører.

Hakk nøtter, enten for hånd eller i maskin. Ikke la det blir for finknust, men det skal ikke bare være store biter heller.

Bland og trykk ut i en form.

Jeg forsøkte først med en spring form, men da jeg helte i røren rant det tvers gjennom, så jeg endte opp med å bruke en glassform. Sjekk at springformen din er tett hvis du vil bruke det.

 

Fyll:

500 gr mascarpone
150 g melis
3 egg
frø fra 1-2 vaniljestenger
3 dl creme fraiche

Visp alt godt sammen, og hell over nøttene i formen.
Stek på ca 200 grader til den begynner å bli gyllen på toppen, og har hevet seg godt. Den skal ikke være blør i midten lenger, men vil ha konsistens som en pudding. Litt skjelvende.

Sett i kjøleskapet noen timer, eller til dagen etter.

 

Jordbærsaus:

300 gr jordbær (jeg brukte frosne)
En god dæsj balsamico ("krem", ikke eddik)
100 gr sukker
1 ss maisenna
0,5 dl vann

Jeg brukte egentlig mochico, en type rismel i stedet for maisenna, men begge deler fungerer bra. Det skal bare tykne sausen.
Kok opp alt bortsett fra maisennaen. La det koke 5 minutter, og bland maisennaen med litt vann og hell oppi. Kok noen minutter til.

 

Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits