Kos

Ny blogg

Denne bloggen er ikke i bruk, og jeg har slettet alt bortsett fra noen kakeoppskrifter.

Jeg har en blogg her: www.mirieldesign.net

Og facebook-side: www.facebook.com/mirieljosephineryan

Etsybutikk: www.etsy.com/shop/MirielDesign

Mascarpone-ostekake med pistasj- og hvit sjokoladebunn, med jordbr- og balsamicosaus p toppen.

Jeg fant inspirasjon til denne i et blad, men syntes oppskriften der var ganske merkelig, s jeg lagde min egen.
Originalen hadde vanlig kjeksbunn, og skulle stekes i flere omganger, hvor det verste laget av kaken bare bestod av creme fraiche og sukker. Jeg skjnner ikke hvordan det skulle fungere, selv om man stekte det, stivner vel ikke det?

Uansett, her er min versjon:

Bunn:

200 gr pistasjntter (uten skall, usaltede)
75 gr hvit sjokolade
50 gr smr

Smelt smr og sjokolade i microen. Varm det til deler er smeltet, ta bollen ut og rr godt til mer og mer av det smelter. Sett den eventuelt inn i microen i noen sekunder igjen, om ikke alt smelter av at du rrer.

Hakk ntter, enten for hnd eller i maskin. Ikke la det blir for finknust, men det skal ikke bare vre store biter heller.

Bland og trykk ut i en form.

Jeg forskte frst med en spring form, men da jeg helte i rren rant det tvers gjennom, s jeg endte opp med bruke en glassform. Sjekk at springformen din er tett hvis du vil bruke det.

Fyll:

500 gr mascarpone
150 g melis
3 egg
fr fra 1-2 vaniljestenger
3 dl creme fraiche

Visp alt godt sammen, og hell over nttene i formen.
Stek p ca 200 grader til den begynner bli gyllen p toppen, og har hevet seg godt. Den skal ikke vre blr i midten lenger, men vil ha konsistens som en pudding. Litt skjelvende.

Sett i kjleskapet noen timer, eller til dagen etter.

Jordbrsaus:

300 gr jordbr (jeg brukte frosne)
En god dsj balsamico ("krem", ikke eddik)
100 gr sukker
1 ss maisenna
0,5 dl vann

Jeg brukte egentlig mochico, en type rismel i stedet for maisenna, men begge deler fungerer bra. Det skal bare tykne sausen.
Kok opp alt bortsett fra maisennaen. La det koke 5 minutter, og bland maisennaen med litt vann og hell oppi. Kok noen minutter til.

Miriel

Miriel

24, Sarpsborg

Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits