Walters Mandler-kake

 

Dette er en mrøk og saftig kake med lys krem laget av Walters Mandler, og ekstra mandler og havsalt mellom lagene, toppet med mørk sjokoladeganache.

Kakebunn

100 g kokesjokolade
7 dl sukker
6 dl mel
3 dl bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
3 store egg
7 dl kefir/youghurt
200 g smeltet smør
2-3 ts ekte vaniljesukker
en klype salt eller to

 

Sett ovnen på 175 grader, og gjør klar en springform. Dette er nok til to former og gir en høy kake, eller en langpanne.

Smelt sjokoladen og smøret sammen.

Visp eggene i noen minutter, og ha så i kefiren, smøret og sjokoladen, sakte mens du visper.
Bland alt det tørre, og ha det i litt og litt og bland godt, men ikke overvisp.

 

Stek i omtrent 40 minutter, test med en pinne.

 

Walters Mandler-krem

400 gr Walters Mandler
3 dl kremfløte
200 gr smør
3 ts ekte vaniljesukker
1-2 dl melis etter smak


Hakk opp sjokoladen og smelt den i en kjele sammen med fløten.
Avkjøl helt, gjerne over natten i kjøleskap, eller en time i fryser.
Visp godt, og ha i romtemperert smør, vaniljesukker og melis, og visp til det er en luftig krem.

 

Del de avkjølte kakebunnene i to, og dynk med bittelitt melk.
Legg et lag krem mellom lagene og strø på hakkede mandler og havsalt. Du trenger ganske tynne lag med krem, siden det er så mange.
Legg på neste lag og fortsett.
Jeg skar til kaken min så kantene ble pene, og tok det jeg skar av og blandet med litt mer krem til en slags kake-sparkel. Dekket kaken med dette for å forsegle smulene.
Avkjøl kaken, og dekk den tilslutt med resten av kremen.
Avkjøl igjen.


Sjokoladeganache

200 gr sjokolade
2 dl fløte

Finhakk sjokoladen, og varm fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og rør til alt er smeltet.
La det avkjøles noe før du heller den over den kalde kaken. Den blir tykkere jo lenger den får stå. Jeg synes det er fint når den er tykk nok til å så vidt renne over kanten, men ikke flyte helt utover.

 

Kaken ble godt mottatt :)


Denne oppskriften er også fin å lage kaker for å sende i posten, eller ha med på tur, matpakke på skolen/jobben (for de voksne, småbarn trenger vel neppe mer sukker i hverdagen).
Bak kakerøren som muffins, og stek i c. 20 min.
Avkjøl muffinsen og del den i tre. Finn et syltetøysglass i passe størrelse, som er helt rent.
Legg først en muffinsbit i bunnen, og ha kremen i en sprøytepose, og legg et lag av det nedi, og fortsett lagvis sånn.
Avslutt med litt sjokoladeganache, og pass på at det dekker toppen helt ut til kanten rundt hele, det forhindrer luft å komme nedi, så det får bittelitt lenger holdbarhet.
Strø mandler og havsalt på toppen mens ganachen er myk.

 

 

 

4 kommentarer

Å herreguud, det så jo IKKE godt ut.. Joo! <3 Nå fikk jeg lyst på kake... :''3

Legg meg gjerne til som venn slik at jeg kan følge deg videre :)

Merethe

22.04.2012 kl.19:43

Ååå, nam! Det så ubeskrivelig godt ut!

Emma Extacy

22.04.2012 kl.19:50

Så skikkelig godt ut :-)

elisewe

22.04.2012 kl.19:55

Nammi-nam!! Det så godt ut, elsker Walters mandler!

Skal prøves ut<3 Ta en titt på min blogg? Hadde blitt glad!

Skriv en ny kommentar

Miriel

Miriel

22, Sarpsborg

Jeg heter Josephine Ryan, og har en nydelig liten jente som heter Trillian Amélie, sammen med kjæresten min Ruben <3
Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits