Walters Mandler-kake

Dette er en mrk og saftig kake med lys krem laget av Walters Mandler, og ekstra mandler og havsalt mellom lagene, toppet med mrk sjokoladeganache.

Kakebunn

100 g kokesjokolade
7 dl sukker
6 dl mel
3 dl bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
3 store egg
7 dl kefir/youghurt
200 g smeltet smr
2-3 ts ekte vaniljesukker
en klype salt eller to

Sett ovnen p 175 grader, og gjr klar en springform. Dette er nok til to former og gir en hy kake, eller en langpanne.

Smelt sjokoladen og smret sammen.

Visp eggene i noen minutter, og ha s i kefiren, smret og sjokoladen, sakte mens du visper.
Bland alt det trre, og ha det i litt og litt og bland godt, men ikke overvisp.

Stek i omtrent 40 minutter, test med en pinne.

Walters Mandler-krem

400 gr Walters Mandler
3 dl kremflte
200 gr smr
3 ts ekte vaniljesukker
1-2 dl melis etter smak


Hakk opp sjokoladen og smelt den i en kjele sammen med flten.
Avkjl helt, gjerne over natten i kjleskap, eller en time i fryser.
Visp godt, og ha i romtemperert smr, vaniljesukker og melis, og visp til det er en luftig krem.

Del de avkjlte kakebunnene i to, og dynk med bittelitt melk.
Legg et lag krem mellom lagene og str p hakkede mandler og havsalt. Du trenger ganske tynne lag med krem, siden det er s mange.
Legg p neste lag og fortsett.
Jeg skar til kaken min s kantene ble pene, og tok det jeg skar av og blandet med litt mer krem til en slags kake-sparkel. Dekket kaken med dette for forsegle smulene.
Avkjl kaken, og dekk den tilslutt med resten av kremen.
Avkjl igjen.


Sjokoladeganache

200 gr sjokolade
2 dl flte

Finhakk sjokoladen, og varm flten til kokepunktet. Hell flten over sjokoladen og rr til alt er smeltet.
La det avkjles noe fr du heller den over den kalde kaken. Den blir tykkere jo lenger den fr st. Jeg synes det er fint nr den er tykk nok til s vidt renne over kanten, men ikke flyte helt utover.

Kaken ble godt mottatt :)


Denne oppskriften er ogs fin lage kaker for sende i posten, eller ha med p tur, matpakke p skolen/jobben (for de voksne, smbarn trenger vel neppe mer sukker i hverdagen).
Bak kakerren som muffins, og stek i c. 20 min.
Avkjl muffinsen og del den i tre. Finn et syltetysglass i passe strrelse, som er helt rent.
Legg frst en muffinsbit i bunnen, og ha kremen i en sprytepose, og legg et lag av det nedi, og fortsett lagvis snn.
Avslutt med litt sjokoladeganache, og pass p at det dekker toppen helt ut til kanten rundt hele, det forhindrer luft komme nedi, s det fr bittelitt lenger holdbarhet.
Str mandler og havsalt p toppen mens ganachen er myk.

4 kommentarer

herreguud, det s jo IKKE godt ut.. Joo! <3 N fikk jeg lyst p kake... :''3

Legg meg gjerne til som venn slik at jeg kan flge deg videre :)

Merethe

22.04.2012 kl.19:43

, nam! Det s ubeskrivelig godt ut!

Emma Extacy

22.04.2012 kl.19:50

S skikkelig godt ut :-)

elisewe

22.04.2012 kl.19:55

Nammi-nam!! Det s godt ut, elsker Walters mandler!

Skal prves ut<3 Ta en titt p min blogg? Hadde blitt glad!

Skriv en ny kommentar

Miriel

Miriel

22, Sarpsborg

Jeg heter Josephine Ryan, og har en nydelig liten jente som heter Trillian Amlie, sammen med kjresten min Ruben <3
Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits