Hjemmelaget iskrem



2 egg
3 dl fløte
180 g sukker
Noen skjeer søt kondensert melk
masse ekte vanilje

Skill eggene, og pass på så plommene ikke sprekker. Visp eggehviten til stiv marengs, mens du gradvis har i sukkeret. Den skal være så stiv at du kan snu bollen over hodet uten å få marengs i håret.

Pisk fløten til den er litt stiv, men pass på at den ikke blir kornete.

Bland kremen og marengsen forsiktig sammen.

Pisk eggeplommene sammen, og ha i vanilje. Ha det i blandingen en skje av gangen og rør forsiktig inn.

Hell isen i en beholder og legg i fryseren. Du kan godt røre noen ganger mens den fryser, men du må ikke.
Den bør tas ut 5-10 minutter før den skal serveres. Den må fryses i hvertfall i 6 timer.





6 kommentarer

hjemmelaget is slår aldri feil! ser nydelig ut.

Prinsessa

07.jul.2011 kl.12:11

NAM skal prøve :D

nina brenden

07.jul.2011 kl.12:12

naaam :)

Synnøve

07.jul.2011 kl.19:07

Hvor mye is blir det av den oppskriften?:)

McThrill

07.jul.2011 kl.19:28

Har aldri prøvd å lage hjemmelaget is, men tror jeg må prøve. Ser nydelig ut :)

Camilla

23.aug.2011 kl.19:04

Tenkte å lage denne nå :D Får håpe den smaker godt, da! =)

Skriv en ny kommentar

Miriel

Miriel

21, Sarpsborg

Jeg heter Josephine Ryan, og har en nydelig liten jente som heter Trillian Amélie, sammen med kjæresten min Ruben < www.miriel.epla.no Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits