Hjemmelaget Baileys



Hjemmelaget "Baileys" Irish Cream

3 dl kremflte
1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl)
Ca. 3-4 dl irsk whiskey
2-3 ss sjokoladesaus
1-2 ts pulverkaffe/1 espresso
1-2 ts vaniljesukker/en vaniljestang

Hell alt i en blender, eller visp for hnd. Ls opp kaffepulveret i en spiseskje varmt vann, for unng pulverkaffeklumper flytende rundt. Det glemte jeg, men en sil ordnet opp i det.
Jeg mlte ikke mengden whiskey, men tror det ble nrmere 3 dl enn 4. Oppskriften jeg hentet dette fra foreslo 4,5 dl, men jeg synes det ble kraftig nok smak med 3.
Jeg brukte Bushmills, en smooth og grei whiskey som egner seg til dette.

Vil du bruke vaniljestang, kan du dele den p langs, og skrape ut frene. Putt frene oppi blenderen med resten, og leg vaniljestangen i flasken til slutt. Du kan fiske den ut etter en stund, om du synes det blir nok vaniljesmak. Jeg ville nok latt den ligge til at var drukket opp (noe som tok omtrent en halvtime denne gangen).

Vil du heller bruke vaniljesukker, anbefaler jeg Trslefs, den grnne og hvit-stripete boksen. Den er laget av ekte vanilje, og ikke vanillin. Vanillin er et biprodukt av papirproduksjon, og smaker litt likt vanilje, og er ok til sitt bruk. Men det er ikke i nrheten like godt egentlig, og nr man frst laget helt hjemmelaget irish cream, er det best med ekte rvarer, syns jeg.




Og siden noen tror at det at jeg blogger om babyen og kaker, og i dette tilfellet drinker, p samme blogg betyr at jeg mater henne med det, er det kanskje ndvendig ppeke at hun aldeles ikke fikk smake, og heller ikke var tilstede. Flasken ble delt med gode venner etter et deilig grillmltid.

Hun har heller ikke ftt kake, de er det som regel jeg som spiser.

15 kommentarer

mhhm! mamma sa det s godt ut :D

~blir s uuutrolig glad for kommentar tilbake<3

charlottelovisen

24.apr.2011 kl.11:08

Hper du fr en fin dag :D
Delta gjerne p konkurransen p bloggen min ;)

Kristine Barosen

24.apr.2011 kl.11:15

mhm.. baileys er godt! :)

Silje

24.apr.2011 kl.11:38

mmmmm... baileys og kaffe er kjempe godt...:D

extensionsgirls

24.apr.2011 kl.11:46

M prves!

Ha en fortsatt fin pske!

sophia

24.apr.2011 kl.12:17

Mste jag prova!

Lise

24.apr.2011 kl.15:04

Det s kjempe godt ut. Tror nok dette blir en av ret julegaver, sammen med hjemmelaget eggelikr. Tusen takk for at du delte. Og folk kan vel ikke vre s fjerne at de tror du gir det til barnet ditt. Blir som om de med hobbyblogg skulle matet barnet med lim, tusjer og glitter. Noen skal liksom alltid krangle. Kjempe fin blogg. Fortsatt god pske.

Helene

05.okt.2011 kl.02:55

Hei

Dette m jeg prve, men hva er:1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl) ?? og hvor kan det kjpes??

Miriel

05.okt.2011 kl.21:13

Helene:

Det er melk hvor mye av vannet har blitt fordampet, s den er tykk, og denne er tilsatt sukker.

Du fr kjpt det i de fleste store matvare butikker med godt utvalg. Du finner det sammen med bakesaker.

Annelen

02.nov.2011 kl.10:21

Du hvordan sjokoladesaus brukte du??

Annelen

02.nov.2011 kl.17:16

ssen sjokoladesaus brukte du??

Miriel

03.nov.2011 kl.22:06

Annelen:

Jeg husker ikke navnet, men den som er i en ganske liten flaske med et hjerte utenp. Mulig det er en Freia-saus.

Du kan nok godt bruke smeltet mrk sjokolade ogs, men da tror jeg den m lages i blender.

Annelen

09.nov.2011 kl.13:56

Takk! Blir spennende prve denne :P

Rita

04.des.2011 kl.03:30

Hvis du bruker kaffeflte i stedet for kremflte s har den lengre holdbarhet. Med kremflte m den jo drikkes opp innen f dager for ikke bli sur:-)

Miriel

09.des.2011 kl.23:26

Rita:

Takk for tips :)

Den br jo uansett oppbevares kaldt, men jeg har lest at det at det er alkohol i gir den litt lengre holdbarhet.

Skriv en ny kommentar

Miriel

Miriel

22, Sarpsborg

Jeg heter Josephine Ryan, og har en nydelig liten jente som heter Trillian Amlie, sammen med kjresten min Ruben <3
Flg oss p Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits