Hjemmelaget Baileys



Hjemmelaget "Baileys" Irish Cream

3 dl kremfløte
1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl)
Ca. 3-4 dl irsk whiskey
2-3 ss sjokoladesaus
1-2 ts pulverkaffe/1 espresso
1-2 ts vaniljesukker/en vaniljestang

Hell alt i en blender, eller visp for hånd. Løs opp kaffepulveret i en spiseskje varmt vann, for å unngå pulverkaffeklumper flytende rundt. Det glemte jeg, men en sil ordnet opp i det.
Jeg målte ikke mengden whiskey, men tror det ble nærmere 3 dl enn 4. Oppskriften jeg hentet dette fra foreslo 4,5 dl, men jeg synes det ble kraftig nok smak med 3.
Jeg brukte Bushmills, en smooth og grei whiskey som egner seg til dette.

Vil du bruke vaniljestang, kan du dele den på langs, og skrape ut frøene. Putt frøene oppi blenderen med resten, og leg vaniljestangen i flasken til slutt. Du kan fiske den ut etter en stund, om du synes det blir nok vaniljesmak. Jeg ville nok latt den ligge til at var drukket opp (noe som tok omtrent en halvtime denne gangen).

Vil du heller bruke vaniljesukker, anbefaler jeg Tørslefs, den grønne og hvit-stripete boksen. Den er laget av ekte vanilje, og ikke vanillin. Vanillin er et biprodukt av papirproduksjon, og smaker litt likt vanilje, og er ok til sitt bruk. Men det er ikke i nærheten like godt egentlig, og når man først laget helt hjemmelaget irish cream, er det best med ekte råvarer, syns jeg.

 




Og siden noen tror at det at jeg blogger om babyen og kaker, og i dette tilfellet drinker, på samme blogg betyr at jeg mater henne med det, er det kanskje nødvendig å påpeke at hun aldeles ikke fikk smake, og heller ikke var tilstede. Flasken ble delt med gode venner etter et deilig grillmåltid.

Hun har heller ikke fått kake, de er det som regel jeg som spiser.

 

15 kommentarer

mhhm! mamma sa det så godt ut :D

~blir så uuutrolig glad for kommentar tilbake<3

charlottelovisen

24.apr.2011 kl.11:08

Håper du får en fin dag :D
Delta gjerne på konkurransen på bloggen min ;)

Kristine Barosen

24.apr.2011 kl.11:15

mhm.. baileys er godt! :)

Silje

24.apr.2011 kl.11:38

mmmmm... baileys og kaffe er kjempe godt...:D

extensionsgirls

24.apr.2011 kl.11:46

Må prøves!

Ha en fortsatt fin påske!

sophia

24.apr.2011 kl.12:17

Måste jag prova!

Lise

24.apr.2011 kl.15:04

Det så kjempe godt ut. Tror nok dette blir en av året julegaver, sammen med hjemmelaget eggelikør. Tusen takk for at du delte. Og folk kan vel ikke være så fjerne at de tror du gir det til barnet ditt. Blir som om de med hobbyblogg skulle matet barnet med lim, tusjer og glitter. Noen skal liksom alltid krangle. Kjempe fin blogg. Fortsatt god påske.

Helene

05.okt.2011 kl.02:55

Hei

Dette må jeg prøve, men hva er:1 boks sukret kondensert melk (ca. 4dl) ?? og hvor kan det kjøpes??

Miriel

05.okt.2011 kl.21:13

Helene:

Det er melk hvor mye av vannet har blitt fordampet, så den er tykk, og denne er tilsatt sukker.

Du får kjøpt det i de fleste store matvare butikker med godt utvalg. Du finner det sammen med bakesaker.

Annelen

02.nov.2011 kl.10:21

Du hvordan sjokoladesaus brukte du??

Annelen

02.nov.2011 kl.17:16

Åssen sjokoladesaus brukte du??

Miriel

03.nov.2011 kl.22:06

Annelen:

Jeg husker ikke navnet, men den som er i en ganske liten flaske med et hjerte utenpå. Mulig det er en Freia-saus.

Du kan nok godt bruke smeltet mørk sjokolade også, men da tror jeg den må lages i blender.

Annelen

09.nov.2011 kl.13:56

Takk! Blir spennende å prøve denne :P

Rita

04.des.2011 kl.03:30

Hvis du bruker kaffefløte i stedet for kremfløte så har den lengre holdbarhet. Med kremfløte må den jo drikkes opp innen få dager for ikke å bli sur:-)

Miriel

09.des.2011 kl.23:26

Rita:

Takk for tips :)

Den bør jo uansett oppbevares kaldt, men jeg har lest at det at det er alkohol i gir den litt lengre holdbarhet.

Skriv en ny kommentar

Miriel

Miriel

22, Sarpsborg

Jeg heter Josephine Ryan, og har en nydelig liten jente som heter Trillian Amélie, sammen med kjæresten min Ruben <3
Følg oss på Bloglovin'

Kategorier

Arkiv

hits